Get Adobe Flash player

Камп физике је ове године, по шести пут, окупио ученике који показују посебно интересовање за физику и природне науке.

Кроз садржаје Кампа физике ученицима се пружа могућност за активно стицање знања о физичким појавама, развијање способности за примену знања из физике, упознавање са могућностима човека да упозна природу и објасни природне појаве, развијање и подстицање радозналости, уочавање узрочно-последичних веза у природи, изграђивање научног погледа на свет, а све то кроз дружење са вршњацима.

 


За шест година 441 ученик из Ниша, Пирота, Шапца, Београда, Подгорице, Алексинца, Приједора, Лесковца ... провео je зимски распуст бавећи се науком и активно учествујући у доказивању или оповргавању митова.


Програм Кампа је реализован кроз следеће активности:

Часови физике по разредима

    • Програмски садржаји су реализовани према наставном плану физике за додатни рад, са посебним нагласком на припреми ученика за учешће на такмичењима.

Мали огледи

    • Ученици су на основу одабраног, унапред припремљеног, материјала и упутства изводили огледе. Уочене промене, појаве и понашања су објашњавали и записивали.

Информатичка секција

o    Ученици 6. разреда су се упознали са основним могућностима програма за креирање презентација (ppt и Prezi) и могућностима које нуди Интернет, ученици 7. разреда савладали су додатане садржаје програма за креирање презентација и основе програма WindowsMovieMaker(обрада видео записа помоћу рачунара), док су ученици 8. разреда уз програма WindowsMovieMaker креирали и Skrech анимације.

 

Популарна предавања из области физике и астрономије

- мр Срђан Вербић, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања ''Како постати председник Америке уз помоћ Фејсбука''

- проф др Љубиша Нешић, Природно-математички факултет у Нишу „Пут у средиште Земље“

- проф др Драган Гајић, Природно-математички факултет у Нишу и председник Астрономског друштва „Алфа“,  „Није ваљда да верујете у све што вам кажу?“

  - др Душко Латас , Физички факултет у Београду „Да ли су неутрини бржи од светлости“  „Графичко представљање кретања“  

Слободне активности

o    Поред наведених активности организован је обилазак Сокобање, коришћење базена (свакодневно), у вечерњим сатима је организован Интернет клуб, дискотека и пројекција филмова.

Посетиоци

Данас6
Укупно77039

Currently are 13 guests and no members online