Get Adobe Flash player

Млади физичар

Први број часописа ”Млади физичар” појавио се 1976. године. За ових 35 година изашло је 105 бројева који представљају огромно заједничко благо свих  младих и старих физичара наше земље. У њима је објављено хиљаде страница, текстова и задатака, на којима су генерације физичара стицале и још увек стичу знање. 

Уложили смо доста напора да прикупимо све бројева ”Младог физичара”, скенирамо и припремимо за објављивање. Друштво физичара Србије је дало сагласност Активу наставника физике основних школа Нишавског округа и Удружењу  физичара „Омега“  да се ова архива објави на интернет страници http://aktivfizicaranis.wordpress.com (или на сличном месту и у истом или сличном дигиталном формату).

Након објављивања првих сто бројева на сајту Актива,  са нама је ступио у контакт колега Душко Латас, уредник ”Младог физичара” од 2004. до 2006. године и доставио нам бројеве које је уређивао (од 96 до 103).  Душку Латасу се посебно захваљујемо што је дао допринос да се ова архива допуни.

Архива је доступна и слободна за коришћење под условима  CC Creative commons лиценце http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/rs/. Сва коришћења захтевају навођење извора.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Посетиоци

Данас6
Укупно77039

Currently are 14 guests and no members online